KUULA | Lahepere Villa perenaine Helen Vihtol võtab keerulise restoraniaasta kokku ning jagab soovitusi jõululaua katmiseks
Tänased „Toidujutud“ räägime Lahepere Villa perenaise Helen Vihtoliga. Saame Heleniga lähemalt tuttavaks, kuuleme tema seiklustest ettevõtja ja turundajana, arutame restoraniäri argipäevast ja arendamisest ning räägime Lahepere uutest suundadest. Praktilise poole pealt meeldivad kuulajale kindlasti kringli ja Rootsi krahvinna poolt taevani kiidetud kaneelirullide küpsetamise nipid-nõksud.
Helen Vihtol on ka Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse liige, kus tema südameasjaks on vastutustundliku ettevõtluse teemad toitlustussektoris. 2021.aastal täitus Heleni suur unistus - sündis mitmel aastal Michelini ja Falstaffi soovitused saanud Lahepere Villa. „Restoraniäri ei ole eriline miljonite teenimise koht,“ tunnistab ta ausalt.
Saates räägime:
Restoranide tööseisakust 31. oktoobril ja selle tulemustest
Mis peitub Lahepere pere külmikus ja kuidas kodurestorani telgitagustes perekond tegelikult sööb?
Ning loomulikult kõlab saates mitmeid Heleni retseptinippe:
Heleni pärmitaina nipid ja jõuluse pohla-martsipanikringli retsept
Jõulukeeksi inspiratsioon ja nipid
Heleni nutikas abimees ja kringlite küpsetamise nipp, mis annab alati perfektse tulemuse
Suitsulillkapsa risotto ja kuidas teha suitsulillkapsast kodus
Tatrasalati retsept
Borši juhised ja nipid. „Me tegime kokakoolis oma eksamitööks ka boršisuppi! Oi me saime kiita.“
Kuidas ja kus kasutada mädarõigast?
Heleni jäägiralli nipid pühadejärgseteks päevadeks - kuidas kasutada jõuluõhtusöögi ülejääke nutikalt?
Ja kuula kindlasti lõpuni, sest lõpus kõlavad Heleni kuulsate kaneelisaiade nipid
„Kui Rootsi kuninganna tuli, siis üks Rootsi krahvinna ütles, et need on parimad kaneelisaiad, mida ta saanud on,“ jagab Helen ühte ilusaimat komplimenti.
Mõnusat kuulamist!