08.10.2024, 11:15
TOIDUKUNSTNIK | Ilma Maru Metspaluta poleks Eestis toidupoeesiat olemas
Toit kui väärtus hoiab elu sees, aga see annab ka elule maitse.
Hingelt toidukunstnik Maru on aus ja otsekohene, alati tema ise, ükskõik kas ta siis räägib söögist, naiste olukorrast tööturul või päästab maailma, et omalt poolt jäetavat ökoloogilist jalajälge vähemalt viie kinganumbri võrra vähendada. Selleks valib ta turult nimme omale pisut plekilisi, aga seda küpsemaid tomateid või imeliku kujuga kurke.
FOTO: Siim Vahur
Kui Marul puuduvad talvevarusid, siis on ta pidetu. Sügist ei saa eksisteerida ilma kuivatatud ürtide, sügavkülmas marjade ega keldris kurkideta. „Mul peavad olema valged sõstrad, punased sõstrad, lillat basiilikut, rohelist basiilikut. See on see minu hingerahu. Ma olen rott või siil.“
Oled juba tellija?