Koroonaretseptide TOP | Viis toitu, millega varem keegi mässata ei viitsinud, aga mis koroonaga on erakordselt populaarseks saanud
(33)1. Konkurentsitult on esikohal HAPUSAI!
Juuretis on eelmise aasta märksõna number üks ning nii kui koroona algas, läks käima massiline juuretisetegu ja saiaküpsetus. Hapusaia retsept oli eelmisel aastal maailmas kõige rohkem guugeldatud retsept ja ka eestlased tahtsid eelmisel kevadel ja tahavad tänaseni teada, kuidas see hapusaia tegemine siis täpselt käib. Aga palun: HAPUSAIA retsept koos õpetusega, kuidas teha algjuuretist, kus seda hoida ja mismoodi toita
2. Kuna küpsetamine on üldse väga kuum teema, siis järgmine lemmik on KRINGEL.
Kringlitegu võtab üksjagu aega ja on paras nikerdamine, aga kui kord käppa saad, siis ei jõua ennast ära kiita. Ja kahtlemata teenid välja pere ja sõprade aplausi ja kiidulaulu.
Kõigepealt võta ette põhiretsept: Kringli tegemise ABC ja õige ROSINAKRINGLI retsept
Siis loe üle, kuidas pärmitainaga käituda, et ta kindlasti kerkiks ja sai kohev saaks:BAASRETSEPTID JA ÕIGED TÖÖVÕTTED: kõik, mida pead teadma pärmitaina, lehttaina ja pärmilehttaina õnnestumisest
Vaata ka seda eriti lihtsat ja imehead pärmitainaga kringlit: Põhjalik õpetus, kuidas teha väga maitsvat kohupiimapärga
3. SUSHIvaimustus, mis umbes 10 aastat tagasi kõiki tabas, jõudis vahepeal lahtuda, aga nüüd avastatakse koduse sushi võlusid uuesti.
Sushi puhul on olulised kaks nüanssi: õige riis ja VÄRSKE kala. Aga keerulist siin tegelikult midagi ei ole.
Alustame klassikutest: Teeme sushi-vaagna klassikuid — makisushi’t ja nigiri’t
Siis vaata üle meie video: VIDEO: Sushi on tervislik, selle valmistamiseks ei kulu palju aega
Ja pisut lisainfot ka: Kas teadsid, miks pakutakse sushi kõrvale wasabi’t ja roosat ingverit?
4. HUMMUS mitmel erineval moel
Hummus on väga toitainerikas ja pakub head taimset alternatiivi võileiva peale või vrapi vahele. Eriti hea just eelpool mainitud hapusaiaga.
Hummuse põhiretsept on siin: Lihtne ja maitsev: tee ise hummust
5. Pasta, pasta ja veelkord pasta
Esimest korda ise pastatainast teha võib olla elumuutev kogemus, sest värske pasta maitse ja tekstuur on lihtsalt nii võrratud ja erinevad kuivatatud pastast. Väärt maitsekogemus sunnib seda väikest mässamist muna ja jahuga ikka ja jälle ette võtma.
Muide, pastamasinat ei olegi üldse vaja! Pastakuninganna Egle Loit õpetab, kuidas ilma masinata hea pasta valmis teha ja annab nippe ja nõuandeid pastaroa õnnestumiseks: Edulugu: kuidas eestlanna keset koroonakriisi oma elus täieliku kannapöörde tegi ning Londoni kesklinnas eduka pastadeli avas