Katame peolaua traditsiooniliste maitsetega! 30 retsepti, milles säravad kodumaised lemmikud
(29)Alustame päeva loomulikult kiluleivaga — võta leib (rukkileib, muidugi), määri peale kamaluga head naturaalset taluvõid, aseta peale just täpselt nii mitu kilu kui soovid, lõika juurde viil-kaks keedumuna, puista peale pisut rohelist sibulat ja tervita pidupäeva ühe korralikult toitva ja vägagi traditsioonilise Eesti maitsega. Kui võileib liiga igav tundub, aga kilu ikka hea meelega tahaks, siis vaata siia: Vladislav Koržets annab nõu, mida kiluga veel teha saab
Selleks, et kiluleib ikka korralikult üles pildistatud saaks ja Instagramis viisakalt südameid koguks, vaata üle ka meie praktiline õppevideo: VIDEO | Vaata, kuidas kiluvõileivast ja tordist sotsiaalmeediat hullutavaid pilte teha
Kilu sobib suurepäraselt ka tordi sisse. See kodujuustu ja hernekreemiga tort võtab küll kõikidel külalistel suud ammuli. Pisut llihtsama, aga maitse poolest vägagi võrdväärse kilutordi leiad siit.
Või siis hoopis räimevorm — kerge ja kasulik, maitse lahe ja mahe. Ettevalmistused saavad tehtud vaid 5 minutiga ja ahjus küpseb vorm vaevata. Tõeline mugavustoit.
Ükski klassikaline pikalauamenüü Eesti moodi ei oleks täiuslik, kui seal ei oleks oma koha leidnud heeringas: teki all, marineeritult, rollmopsikestena, vahel töllerdab ta seal süldina või segatuna rosoljesse või kasukasse. Kui aga pidupäev läbi, siis saab heeringast valmistada veel nii mõndagi head. Seda teeme me kõik: mõnusat soolakat hapukoorekastet soolaheeringa ja värske kartuli kõrvale, mõnes külas on veel au sees teha heeringavormi, heeringakastet või ka heeringasuppi.. Seekord pakume pisut edevamaid ampse: soolaheeringa ja vürtsikilu tartar sügavkülmutatud munakollasega ja sojamarinaadis heeringas ingveri ja tšilliga
Kartulist ei saa üle ega ümber ja millal siis veel mulgiputru aukohale tõsta kui mitte homme! Pisut pidulikumalt saab mulgiputru serveerida näiteks kroketite näol.
Lihahimulistele aga võiks lauale panna marineeritud sealiha, tomatikastmega veisekeele või hoopis ühe korraliku lihaprae. Vaata: 7 imelist eesti rooga.
Koogid olgu seekord rukkijahused, sest mis see muu ikka kodumaa hõngu paremini magusalaual edasi anda suudab.
Kausikook rukkibiskviidi ja mustikatega on peolaua tõeline ehe! Kausikooke saad valmistada nii portsjonmagustoitudena eraldi pokaalidesse kui ühte suurde kaussi. Serveerides tuleks tõsta suurema lusikaga põhjast ülespoole, nii et iga sööja saab oma taldrikusse kõik kihid. Retsept: kausikook rullbiskviidi ja mustikatega
Šokolaadisõbrad saavad rõõmus tunda ülimalt luksuslikust õndsusest - tummise šokolaadikoogi muudab täistera-rukkijahu eriti sügavamaitseliseks. Vaata retsepti: Šokolaadi-rukkikook
Kodune ja igapäevane leib maitseb magusalt. Kui määrid soojale leivakäärule värsket võid, kosutab see tühjaks kulutatud keha kiiresti. Magustoiduna pakub leib meile pidulikult erilist elamust, mida me põhjamaa köögina võiksime palju enam esile upitada. Vaata leivaga magustoiduretsepte!
Ja mis pidu see ilma kamata olla saab? Ega saagi, eks! Vaata magustoite, milles peaosa mängib meie oma armas kama. Kas teadsid, et kama sobib nii hästi ka makroonide sisse?
Keedutainast tuuletaskuid on lihtne teha ja need pole ka nii rasvased kui mis tahes muu tainast kunsttükk. Leivakreem jogurti ja kaneeliga - head leivakreemi peab teha oskama. Kaua sa seda panna cotta’t ikka sööd! Ja muidugi see imeline mustika-kohupiimatort! Vaata retsepte: