19.02.2022, 08:15
RETSEPTID | Kodumaa parimad palad! Eesti maitsed, mis kestavad üle põlvede
(2)Valmistume vabariigi aastapäevaks!
Kõigil eestlastel, kes pikemalt Eestist ära olnud, tekivad kodusele toidule mõeldes kindlad isud ja assotsiatsioonid. Olen kuulnud heldinult mainitavat rukkileiba, hapukoort, kilu, kohupiima, hapukurki, metsaseeni, hapukapsast ja teisi meile armsaid ja omaseid maitseid. Ja mitte ainult eemalolijad ei igatse neid. Parasjagu kangekaelsete, konservatiivsete ja oma juurte üle uhketena hindame me nii mõndagi lausa üle põlvede. Mõnikord võib täiuslikuks maitsenaudinguks piisata viilust ehedast rukkileivast killu koorevõiga. Või kuumast kartulist hapukoore ja tilliga. Või kohupiimast mustikatega. Ilusad, puhtad ja lihtsad maitsed. Nimetagem neid Eesti auks ja uhkuseks.
FOTO:
Kartuli-peedisalat hapukoorega - serveeri külluslikku salatit lihaprae juurde.
Kartuli ja seene kotletid jahukastmega - jahukastet saad valmistada piima asemel ka puljongist.
Õunamahlas hautatud Mulgi kapsad - õige eestlase õige toit.
Keedutainast tuuletaskuid on lihtne teha ja need pole ka nii rasvased kui mis tahes muu tainast kunsttükk.
Oled juba tellija?