1. Valgus — üks kõige olulisemaid nüansse toidufotograafias on valgus. Kõige ideaalsem on loomulik päevavalgus. Pildista toitu akna lähedal, aga mitte otsese päikese käes. Et päikest hajutada, kasuta kardinat päikesekiirte summutamiseks. Las valgus langeb toidule pigem kõrval või tagant. Nii jääb toit pildile kõige isuäratavam. Väldi kodus laelampide kasutamist pildistamisel. Laelambid jätavad kollase värvi ja toit ei paista pildil enam sugugi ilus.

2. Taust — taust las olla müravaba. Ehk kui näiteks pildistad köögis kaunist kooki, siis mida vähem segavat müra on taustal, seda parem. Näiteks kraanikauss, magneteid täis külmkapp jne. Taustaks võiksid kasutada neutraalset seina või näiteks lillevaasi, kastmekannu, marju jne.

3. Detailid — kasuta julgelt mõnda ägedat käterätikut, vanaema kingitud lusikaid, vana kruusi või ägedat piimapurki. Pilt ei pea olema täis topitud igasuguseid kaunistusi, aga mõni efektne ese või lilleke mõjub pildil alati võluvalt.

4. Kasuta inimest! Pildile jääb hästi efekte, kui keegi valab näiteks toidule kastet või puistab koogile tuhksuhkrut. Samuti võib taldrikut pildistada hoopis inimese käest. See annab alati hubase meki juurde. Pane pilt elama!

5. Toidupilti vaadates võiks alati tekkida selline tunne, et huvitav, mis sealt pildi pealt edasi läheb. Pilt tuleks teha nii, et inimesel tekiks edasi fantaasia ja et see lugu ei lõppe ainult selle pildiga.