Näpunäited enne esimest juustutegu
• UHT ehk kõrgpastöriseeritud piim ei sobi. Võimalusel eelista toorpiima, kuid hakkama saab ka tavalise poe- ehk pastöriseeritud piimaga.
• Paksendajate ja stabilisaatoritega piimatooted ei kõlba, sest seal on loomulikud protsessid pärsitud.
• Kasuta kvaliteetset soola. Jodeeritud lauasoola asemel võta värskelt jahvatatud meresoola või soolahelbeid.
• Sõira jaoks kasutatav kohupiim ei tohi olla ricotta. Kuna poes müüdav ricotta on valmistatud vadakust, ei hakka see mass kalgenduma ja ricotta lihtsalt lahustub piimas.
• Ole kuumutamisega ettevaatlik. Pigem aeglaselt ja vaiksel tulel kui liiga äkiliselt.
• Enne kasutamist niisuta kasutatavad nõud veega, siis ei jää piimavalgud potipõhja kinni.
• Kui sidrunhape ei kalgenda piima piisavalt, võid lisada ettevaatlikult veidi äädikat. Vahel annab see kohese efekti.
• Kui mass ei ole kuumutamise käigus millegipärast kalgendunud, siis aitab ka see, kui jahutad juustu paari tunni jooksul täiesti maha ja alles siis paned marlile nõrguma.
• Ära viska vadakut ära, seal on hulganisti kasulikke aineid. Kasuta vedelikku pannkookide, saiade ja leibade küpsetamisel. Võid vadaku segada ka mahlaga ning seda lihtsalt joogina kasutada.

HEA TEADA!
Saime kasutajalt vihje, et ka eraisik saab laapi osta: KS Kontor OÜ, Tööstuse 48A, Tallinn, telefoni nr kodulehel. On nii pulbrilist kui vedelat, viimast on lihtsam doseerida.