03.03.2014, 16:40
Jogurtijuust
Üks lihtsamaid variante, kuidas ise toorjuustu teha. Erinevaid maitseaineid lisades saad jogurtimassist väga mõnusaid puhtamaitselisi ja kreemiseid võileivakatteid valmistada. Kogus 400 grammi.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 l Väherasvane jogurt
- 50 g Päikesekuivatatud tomatid
- 0.5 tl Sool (soovi korral)
- 1 peotäis Basiilik või tüümian või pune
1. Vooderda sõel marliga ning kalla jogurt paariks tunniks nõrguma. Võta marliotstest kinni ning seo nurkapidi
kokku. Seo marli puulusika külge ja aseta suure kausi kohale nii, et anuma põhja jääks ruumi eralduva vadaku jaoks. Lase nõrguda veel 10–24 tundi, sõltuvalt sellest, kui mahlast või kuiva tulemust soovid. Eemalda nõrgunud jogurtimass marlist ning aseta kaussi.
2. Kui kasutad õlis tomateid, nõruta need enne õlist kuivaks. Haki päikesekuivatatud tomatid ja ürdid. Sega jogurtijuustuga. Kontrolli maitset – päikesekuivatatud tomatid võivad olla üsna soolased, seepärast lisa soola alles pärast maitsemist. Kasuta määrdejuustuna võileibadel.