Mascarpone
Mascarpone ja tiramisu on lahutamatud. Samas muudab selle juustu rikkalik ja kreemine olek nauditavaks ka iga argise roa. Julgen kinnitada, et värskelt valmistatud mascarpone puhta koorese maitse nimel tasub veidi vaeva näha. Kogus 400 grammi.
Koostisosad:
RETSEPT
- 0.5 l Rõõsk koor 10%
- 0.5 l Rõõsk koor 35%
- 2 sl Sidrunimahl
- 2 sl Vesi
1. Mascarpone’t on kõige parem valmistada kuumaveevanni kohal. Selleks tuleks laias madalas potis kuumutada vesi ning asetada sinna peale teine kastrul koos kahe omavahel segatud koorega. Kogustega võid veidi mängida – mascarpone jaoks on ideaalne 25% rasvasisaldusega koor, samas võib see kõikuda 18–30 protsendi vahel.
2. Kuumuta kuumaveevannis koor 85 kraadini. Lisa veega segatud sidrunimahl. Segu peaks üsna kohe paksenema hakkama. Kuumuta ettevaatlikult koore-sidrunimahlasegu samal temperatuuril veel 5 minutit. Võta kastrul veevannist ning jäta 12 tunniks külma. Selle aja jooksul peaks vadak eralduma.
3. Vooderda sõel marliga ning kalla kooresegu marlile. Jäta 24 tunniks nõrguma. Säilita suletavas anumas külmkapis ning tarvita ära nädala jooksul.