Meie pere armastab verivorste. Viimastel aastatel on lisandunud vanaema moodi serveerimisele ka salatiimprovisatsioonid verikäkkidega. See salat on üks lemmikutest – üsna toitev, sobides jõululaupäeva lõunasöögiks.
Verikäkisalat

Kõige tähtsamal söögikorral on põhjust külmikusse kogutud seened ja muu parem kraam kasutusele võtta. Iseenesest on tegu lihtsa turvalise maitsekooslusega, mille pidupäevalist valmistuskäiku ei viitsiks ma argipäeval ette võtta. Võid seente asemel kasutada ka suitsupeekonit.
Kukeseenekartulid

Kuigi me sealiha muidu väga ei söö, siis jõululauda selleta ette ei kujuta. Selle aasta seapraeks saab sinepine sea sisefilee, mida serveerin kukeseentega täidetud kartulite ja sinepise koorekastmega, milles on väike aimatav õunamekk. Kastet võib enda tahtmist mööda maitsestada õuna või sibulaga. Soovi korral täienda kooslust õrna koheva muskaatkõrvitsapüreega.
Sinepine seafilee õunamekise kastmega

Apelsinikastmega hapukooretort on meie pere jaoks nostalgiline ja tähendusväärne. Lihtsuse ja varasema valmistusaja tõttu on see pingelisel ajal alati leevenduseks. Olen piparkookide asemel kasutanud ka biskviiti, mida soovitan eelnevalt apelsinimahlaga immutada.
Apelsinikastmega hapukooretort

Lopsakas šokolaadikook, mida saab kavalalt vürtsiseks võluda.
Jõulune trühvlitort

Kiire valmistuskäiguga kook, mille saab juba mitu tundi varem valmis teha. Hea rahvusvaheline kooslus magusast hurmaakreemist ja mõrust pohlast.
Pohla-hurmaakook

Vana hea klassika talvele omases maitsegammas, millel külmikust haaratud suvemarjad sobivalt ehteks. Selle pika, ent üsna lihtsa valmistusprotsessiga koogiga võiks alustada varakult, et maitsed ühtlustuksid ning ka serveerimine oleks lihtsam.
Napoleoni kook mustade sõstardega