25.11.2013, 17:09
Apelsinikastmega hapukooretort
Apelsinikastmega hapukooretort on meie pere jaoks nostalgiline ja tähendusväärne. Lihtsuse ja varasema valmistusaja tõttu on see pingelisel ajal alati leevenduseks. Olen piparkookide asemel kasutanud ka biskviiti, mida soovitan eelnevalt apelsinimahlaga immutada.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl)
- 0.75 dl Suhkur
- 0.5 dl Suhkur
- 8 lehte Želatiin
- 500 g Hapukoor
- 4 dl Rõõsk koor 35%
- 1 sl Tsitrsuliköör
- 150 g Piparkoogid
KASTE
- 3 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl)
- 1 dl Suhkur
- Pohlad (serveerimiseks)
- Daimi šokolaad (serveerimiseks)
1. Keeda apelsinimahlast ja 0,75 dl suhkrust siirup. Aseta želatiin külma veega paisuma ja lahusta siis veidi jahtunud siirupi hulka. Sega hulka hapukoor ning kui segu hakkab kergelt tarretuma, siis ülejäänud suhkruga vahustatud koor. Kontrolli maitsestust ning soovi korral lisa likööri või suhkrut.