Õiele meenus humoorikas lugu: „Lõin kahvli Napoleoni koogi sisse ja see kuradi kook lendas kõrvallauda! Ma väga vabandasin nende härraste ees, aga nad said aru, millest jutt on. See oli nii kõva! See kook on poe lehttainast tehtud, tainas ei ole lõpuni küpsetatud, ta on jäänud tooreks. Kui Napoleoni leht jääb tooreks, saab temast kuivades saapatald. Kui saapatallad võiga kokku paned, ei tule sealt muud kui hüppav konn teise laua peale!“

Hea koogi saab nii: poetainas tuleb hästi õhukeseks rullida, ideaalis võiks veel tainalehed õhemaks teha, ja küpsetada ahjus kerge raskuse all. Jälgi, millal on õige hetk raskus ära võtta, siis lisa veel natukene tuhksuhkrut, et saada karamellist krõbedust. Ja küpsetada tuleb tainas hästi pruuniks! See on hästi oluline, et lehed on hästi korralikult ära küpsetatud. „Küpseta lõpuni!“ hüüatab Õie! SIis imbub täidis ilusti tainalehtede sisse ja kook tuleb pehme ja hea.

Kuula vahvast saatest veel, kuidas Õie oma kuulsat sellerisuppi teeb („See supp võtab kõik külmikujäägid vastu!“), millise smuutiga alustab kondiiter oma päeva ning kui kavalaid nõkse on tal jagada toidu ostmisel, valmistamisel ja säilitamisel, et võimalikult vähe toorainet läheks raisku

Napoleoni koogi retsepte jagub meil ka küllaga:

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena