17.11.2023, 12:45
RETSEPT | Imemaitsev Napoleoni kook lihtsa lehttainaga
(15)Napoleoni kook oli minu 1970-ndatesse jääva lapsepõlve üheks maitsvamaks saatjaks. Ema tegi seda igaks pidupäevaks. Mäletan selgelt, kuidas veel hilisel õhtul käis tainalehtede küpsetamine — minu jaoks on siiani müsteerium, kuidas see kõik gaasiahjus nii imeliselt õnnestus.
FOTO:
Koostisosad:
KIIRLEHTTAINAS
- 250 g võid
- 250 g nisujahu
- 1 dl vett
- 1 sl suhkrut
- noaotsaga soola
KEEDUKREEM
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
- 1 sl vanillisuhkrut
- 1 sl kartulitärklist
- 3 dl piima
- 2 dl 35% koort
- 1 sl konjakit
- 50 g võid
- soovi korral 1 dl hapukat moosi: jõhvika-, pohla-, punasesõstra-, kreegi-, tikrimoos vms
See, kas kihtide vahele lisada marju või moosi, kas kook on parim kohe pärast kokkuladumist või peaks see külmkapis niiskeks imbuma, mitu kihti koogis on või mis kujuga seda teha – see on juba puhtalt maitseasi.
Oled juba tellija?