Kuidas säilitada pärmi? Üks kaval nipp võimaldab järelejäänud presspärmi pikalt hoiustada nii, et see hiljem taina ikkagi ilusti üles kergitab
(3)Kodukokkadel on paras peavalu, mida poole paki presspärmiga pihta hakata. Toasooja ta ei kannata ja ka tavalises külmikus läheb ta üsna kiiresti käest ära. Kas tulebki ära visata? Õnneks mitte!
Peakokk Daanius Aas hoiab presspärmi sügavkülmikus, selgub Oma Maitse podcastis „Toidujutud“. Sügavkülm ei tapa pärmi, vaid paneb ta „elu“ justkui pausile ning kui selle uuesti üles sulatad, tegutseb ta küpsetistes sama edukalt edasi. Pärmitüki võiks paberi seest välja võtta ja pigem karbi sisse panna, nii on ta sügavkülmas kindlas kohas.
Aga kodus mees ise üldse ei küpseta, suurem pagar on hoopis tema kaaslane, kes suurima rõõmuga küpsetab Daaniuse lemmikut teekooki. Proovi sinagi: Vana aja teekook ehtsa mandlikreemiga.
Saadet saad täispikkuses kuulata siit: KUULA | Michelini aasta noor peakokk Daanius Aas: julgus ebaõnnestuda on kõige olulisem julgus