KUULA | Michelini aasta noor peakokk Daanius Aas: julgus ebaõnnestuda on kõige olulisem julgus
Oma Maitse podcast „Toidujutud„ võtab sihikule meie parimad kokad! Saatejuht Paula Särekanno kutsub kaks korda kuus saatesse tippkokad, kellega tulevad jutuks päevakajalised toiduteemad, restorani köögipoole võlud-valud, millest peakokad ise süüa teevad ja praktilised soovitused ja näpunäited kodus kokkamiseks. Kolmandas episoodis on külas restorani Soo peakokk ja Michelinilt aasta noorkoka tiitli pälvinud Daanius Aas.
„Igaühele ma kindlasti kokakooli minemist ei soovitaks,“ põrutab Daanius kohe bravuurikalt. Aga miks?
Räägime ka inspiratsiooniallikatest. „Toit on minu jaoks loominguline väljendusviis. Ma ei oska joonistada, ma ei oska laulda, aga toit on asi, mida ma mõistan ja millega ma oskan ennast väljendada,“ ütleb Daanius.
„Maidlas on mul võimalus teha seda, mida ma tahan. Ja kui see sind kõnetab, siis tule. Ja kui see sind ei kõneta, siis ära tule. Mul ei ole täna enam vaja kellelegi meeldida,“ on mees leidnud täieliku enesekindluse, tehes seda, mida ta armastab.
Aga söögitegemisega on nii, nagu on. „Mulle väga meeldib süüa teha…küll aga mitte iseendale. Kodus tellin tihti kulleriga süüa, kuigi proovin siiralt viimasel ajal rohkem ka kodus kokata.“
Saates kuuled veel:
-millise Eesti loodusanni tahaks Daanius populariseerida ja millist toitu ei taha ta kunagi inimestele serveerida?
-kuidas valmib eriti hea taimne veidi vürtsikas nuudliroog.
-mis on Daaniuse meelest kõige parem igapäevane õlu?
-kuidas valmistada mustjuurt, tema lemmiktoorainet?
-mis toitu oleks Daanius nõus sööma elu lõpuni?
-millistest kartulitest saab parima pudru?
-kuidas Daaniuse vanaema nõukogude-aegse retsepti järgi eriti hõrke kotlette valmistab.
Head kuulamist!