PEATOIMETAJA VEERG: Eriline tunne
Kes saavad suvel puhata, on õnnega koos. Kas või korraks. See kosutab kuidagimoodi tõhusamalt kui talvine väljamagamisnädal või reisipuhkus.
Istud hommikuti oma lemmiktassiga õue otse murule, hingad korra sügavalt sisse ja head mõtted muudkui vupsavad pähe. Puhanuna süüa teha on nii suur rõõm, et isegi kui ma kevaditi harilikult olen täiesti veendunud, et sel aastal ma mitte midagi purkidesse talveks ette ei tee ega hakka üldse rahmeldama, siis suvel murran seda sisemist lubadust peaaegu alati. Meie peres lähevad kõige enam kaubaks kodused mahlad, aga ega keegi tomatihoidistest ka ära ütle. Suvikõrvits on aga üks veider tegelane, mis kuskil hautises mõjub suurepäraselt, kuid selle hoidistamise kommet pole mulle käe sisse veel jäänud. Niisiis ootab mind ees uus väljakutse, sest selle ajakirjanumbri hoidiste retseptid Tuuli Mathiseni moodi on kõik nii isutavad ja lahendavad probleemi, mida siis praelisandiks jälle valmistada. Palju lihtsam on hiljem purke avada.