Maitsvad vestlused
Toidust räägitakse igal pool. Sõpru kohates, perega koos olles, raadiosaateis ja igas meelelahutuslikus telemagasinis. Nii hommikusse kui õhtusse sobib mõni söögiklipike. Lobisemiseks on toit tõesti hea teema, eriti hinnas on saadetes sõnakad ja bravuurikad ütlejad. Veel paremad on need, kes oskavad oma nostalgilisi maitsemälestusi hea huumorisoonega esitleda.
Aga toidul on veel üks huvitav kiht, mida see esindab. Toidust rääkides suheldakse vahetult, jagatakse arvamusi, tunnistatakse oma isusid, ollakse kohal just nüüd ja praegu. Oma kodulaua taga olen ma kuulnud vaimustavaid lugusid nii vanaemadest kui emadest ja nende supikeetmis- või leivateooskustest. Tavaliselt ei satu nendesse kõnelustesse arutelusid stiilis „mis vahe on Goudal ja Gruyère'i juustul“, küll aga emotsionaalselt laetud infovahetust, mida teha murulaugu või spargliga. Ühele meeldib, teisele mitte kunagi ja mitte mingil kujul.