Kokkuhoiutalv
Ühised söömad sõprade ja perega laevad ja soojendavad, mõjuvad nagu palsam, mis argimured lahjendab. Sellepärast on toidult säästmise mõtet üsna paha tunne taluda.
Uue aasta esimeses ajakirjanumbris panime toimetuses pead kokku ja sõelusime esmalt läbi kõik need nipid, mida me ise igapäevaselt toidukulude pealt kokkuhoiuks kasutame, aga nii, et hea maitse ei kannataks. Kes jälgib rangelt eraldi toidukuludele mõeldud pangakontot, kes ostab sügavkülma suuremaid pakke köögivilju ja võtab sealt vastavalt vajadusele väiksemaid koguseid, et roa hinnas kokku hoida. Kõik kohalik tavaline tooraine – ilma liigsete pakendite ja töötlemisteta – on ja jääb üheks põhiliseks soovituseks. Ja see pole ainult ostmise poole pealt vaadatuna kõige säästulikum, ka kohalikud tootjad võidavad sellisest ostukäitumisest kõige enam. Praegused ajad panevad proovile nii väiketootjate kui suurte ettevõtete leidlikkuse, et keerulisest ajast üleüldse välja tulla.