KARTULIPUDER:
10 kartulit
soola
25 g võid
6 küüslauguküünt
4 dl piima

Jagub 6-8-le

Valmistamine

1. Koori kartulid, lõika neljaks ja pane külma veega keema. Lisa sool ning keeda pehmeks. Kurna kartulid ning lisa või. Pane kooritud ja väiksemaks hakitud küüslauguküüned piima sisse kuumenema. Lase mõni minut vaikselt muliseda ning kalla kartulitele. Tambi hoogsalt püreeks. Ära kasuta blenderit ega saumikserit!
2. Pruunista koivad võiõlisegus ahjupotis mõlemalt poolt korralikult jumekaks ning tõsta taldrikule. Lisa natuke võid ning pane seened ja viilutatud sibulad pannile. Maitsesta soolaga ja kuumuta pidevalt segades 5 minutit. Kalla potti puljong ja vein ning lase 5 minutit kaaneta muliseda. Lisa niristades ja segades hulka jahukooresegu ning tõsta potti ka kanakoivad. Lase kõigel kaane all vaikselt mulksudes 40 minutit haududa.

Kuidas kartulipuder uuele tasemele tõsta, loe siit: Nipid ja nõksud: kuidas teha ideaalset kartuliputru