• Täidlase maitsega püree saad, kui ei keeda kartuleid mitte vees, vaid puljongis.

• Kartulitambi saad, kui keedetud kartulid jämedamalt tambid ja väga peeneks ­ei vajuta, ülejäänud lisandid (või ja vedelik) sega juurde samas mahus.

• Lisa püreele pruunistatud peekoniribasid; ahjus küpsetatud küüslauku; võis hautatud sibulat; hakitud päikesekuivatatud tomatit; kappareid; värsket hakitud ürti, või maitsesta hoopis õrnalt wasabi või Dijoni sinepiga.

• Tee duopüreed — asenda osa kartulist nt porgandi, juurselleri, pastinaagi, õuna, bataadi, kõrvitsa või peediga. Keema pane selline duo küpsemise järjekorras. Näiteks bataat keeb pehmeks kiiremini kui kartul, peet aga kartulist palju kauem.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena