Joel toob välja hea hautise valemi: hautises peab kindlasti olema tomatipasta, siis midagi happelist, näiteks pärlsibulad või viimasena viskad veel mõned kirsstomatid sinna sisse, mingi köögiviljaosa ja liha. Jälgi, et oleks magusust, hapet ja midagi mõrkjat ka.

Guljašši teeb ta vähemalt korra kuus ühe suure potitäie.

„Guljašši baas on sibul, paprika, porgand. Pane need õliga potti. Mina viskan alati koos köögiviljadega õli sisse podisema ka maitseained, sest need jäävad poti põhja ja annavad juba esimese hea kicki. Magus paprikapulber sobib hästi. Mingi tšilliline asi. Kasutan tavaliselt veisekuubikuid, umbes 800 g. Mõned ütlevad, et prae liha eraldi, aga minul läheb kõik koos potti, mina ei hakka peenutsema.

Kui kõigil on värv peal, läheb potti u 3 spl tomatipastat. Seda peab ka pruunistama ja küpsetama, kuni ta hakkab pisut kärssama.

Siis vala peale u kilo purustatud tomatit.

Lisa ka puljongit ja värskelt pressitud apelsinimahla. See annab mõnusa magusa noodi!

Loorberit ei tohi unustada, see peab kindlasti hautistes olema. Ja muidugi sool..

Jäta pada madalale temperatuurile podisema.

Ja kõige lõpus tuleb peenhäälestus. Mina panen näiteks palsamikreemi, mis mul nagunii olemas on.

Kõige lõpus lisa mingi ürt ka, näiteks värske tüümian. Kui hautise kaussi ära tõstan, panen peale maitseainesegu, milles on hakitud roheline sibul, murulauk ja till.

Ja tuleb mega umamine plahvatus, korralik tants suus!“

Tuli traditsioonilise guljaši isu? Vaata retsepti siit: Mõnus nostalgiaretsept: vana kooli guljašš toob meelde lapsepõlve