Hea nipp: tuunikalasalat saab eriti maitsev, kui lisad tavalisele hapukoorekastmele ühe väga lihtsa koostisosa
(4)Oma Maitse podcastis „Toidujutud“ käis külas Tiina Kõresoo, kellega saatejuht Paula Särekanno rääkis pikalt ja põhjalikult Eesti restoranimaastikul toimuvast. Nagu ikka, piilusime ka koka külmkappi ning selgus, et Tiinal on alati kapis olemas karp tuunikala, millest ta valmistab väga maitsvat salatit.
Tiina valib alati soolvees tuunikala, sest õlikonservid on tavaliselt liiga rasvased ja kala oma maitse kaotanud. Vaata soovitusi siit: Tuunikalakonservid tunduvad pealtnäha kõik ühesugused, ent tegelikkuses on erinevus suur
Ja salatit teeb ta niimoodi: „Keedan tavalise riisi, sordil pole siinkohal olulist tähtsust. Sinna sisse läheb õun, muna, hapukurk, tuunikala, sidrunipipart natuke. Segan kokku hapukoore ja majoneesi ning lisan sisse natukene Caesari kastet, siis saab ta suurepärase hapuka maitse. Kui viitsin pisut peenem olla, riivin juurde veel natuke sidrunikoort.“
Saates kõlab veel Tiina tõeliselt ägeda suvikõrvitsa-carpaccio retsept ja muidugi ohtralt teisigi toidunippe! Kuula kindlasti: KUULA | Miks restoranid Eestis vastu ei pea? Toitlustusmaailma pop-up kuninganna Tiina Kõresoo aus sissevaade keerulisse ärisse