Peakoka nipp: mida tuleb kotletitainaga enne praadima hakkamist kindlasti teha?
(30)Oma Maitse podcastis „Toidujutud“ käis külas Michelini noore koka auhinna saanud, rohelise tärniga ära märgitud Soo restoranis töötav Daanius Aas. Saatejuht Paula Särekanno sai saatest teada nii mõnegi kõrva taha panemist väärt nipi, mida koduköögis katsetada.
Daanius ise liha ei söö, nii et kui saatejuht palus temalt saates nippe parima taimse kotleti valmistamiseks, puhkes Daanius naerma: „Ei, ärge sööge taimseid kotlette! See on parim nipp!“
Aga vanaema kotlettidest on mehel parimad mälestused ja nende valmistamise nõksud on tal meeles küll. „Tainategu algab saia leotamisega. Vanaema leotas saia piimas, siis surus vedeliku välja. Oluline on kasutada korralikku turuhakkliha, mitte poe pakihakkliha. Hästi palju sibulat, hästi palju küüslauku, muna, murulauk, sool, pipar. Vanaema tegi õhtul segu valmis ja lasi öö läbi külmkapis seista. Siis maitsed intensiivistuvad,“ räägib Daanius, et seda etappi vanaema kunagi vahele ei jätnud. Ja retseptil on pikk ajalugu - vanaema sai selle retsepti juba oma emalt! Nii et tasub kindlasti proovida.
Vaata veel: Argiõhtu klassika: kotletid viiel erineval moel
Saadet saad täispikkuses kuulata siit: KUULA | Michelini aasta noor peakokk Daanius Aas: julgus ebaõnnestuda on kõige olulisem julgus