Kiirmarineeritud suvikõrvits sidruniga

Vaja läheb:

2 rohelist suvikõrvitsat
2 kollast suvikõrvitsat
oliiviõli
3–4 sidrunit
soola, jahvatatud musta pipart
musta viilutatud leiba

Tee nii:

  1. Lõika suvikõrvitsad risti pooleks ja kinnised otsad võta maha. Lõika pikkupidi õhukesed viilud. Otsatükke ära kasuta.

  2. Prae keskmise tule peal oliiviõlis viilud kergelt läbipaistvaks ja pruuniks. Laota praetud viilud kausi põhja.

  3. Lõika sidrun pooleks ja pigista veidi sidrunimahla viiludele, lisa parajalt soola ja pipart ning tilguta kergelt oliiviõliga üle.

  4. Prae uued viilud ning laota uus kiht kaussi. Lisa taas sidrunimahla, soola, pipart ja oliiviõli. Tee nii iga uue kihi puhul, kuni viilud saavad otsa. Kuigi ka soojalt on roog väga hea, lase sel ikkagi maitseainete imbumise pärast vähemalt paar tundi seista.

  5. Paiguta viilud värskele mustale leivale. Lisa garneeringuks mõni roheline basiilikuleht, mõni sidruniviil. Väga maitsev ja kasulik hommikusöök!

Hoidis

Tüümianiga suvekõrvits

Vaja läheb:

Suvikõrvitsat
Väheke valge veini äädikat
Allikavett
Meresoola
Suhkur
Musta pipart
Jamaika vürtsi
Tilli
Tüümian

Tee nii:

  1. Pese suvikõrvitsad ning haara pihku koorija või viilutaja: tõmba suvikõrvitsatest ribad ning tõsta need purki. Lisa juurde ka hakitud till ning okralt rebitud mõnus kogus tüümiani.

  2. Tõsta samal ajal pajas vesi keema, lisa valgeveini äädikas, suhkur ja sool. Aja kõik pliidil keema ning seejärel eemalda tulelt. Marinaadi maitse peaks olema kergelt hapu, keskmiselt soolane, natukene magus ja aromaatne.

  3. Nüüd kalla juurikatele peale kuum marinaad. Kaaneta purk ja aseta köögirätikuga kaetud lauale alaspidi jahtuma. Lase juurviljadel kolm päeva marineerida ning naudi kala ja burgeriga.

Hoidis

Vaata ka: