Köögis pannide ja pottidega askeldamine on teraapiline, rahustav ning lõpptulemusena pakub lauda midagi maitsvat ja meeliülendavat, mis on algse meditatsiooni ja lõõgastuse veelgi meeldivam jätk. Nagu võtaks alla Prozacit ja peale veel pisut Xanaxit, nii igaks juhuks. Selline paralleel pole kohatu, kuna ükski köögis asju ajav inimene pole tige inimene – esiteks on ta end juba väikese veiniga „pehmendanud”, teiseks on tegemist äärmist keskendumist ja kujutlusvõimet vajava tegevusega – kurjusel ja pahameelel pole sellel ajal ajus kohta. Valige New York Timesi, CNNi, Pravda või Guardiani asemel lugemiseks Maitsed.ee, Eater.com või Jamie Oliveri koduleht ning laske vajalikul infol endasse imbuda. Uskuge, hakkab kergem!

Teisalt ei ole hilja võtta veebruaris ette aastavahetusel antud lubadused: näiteks teha alkoholivaba kuu, jätta maha suhkur või proovida, mis juhtub, kui ei tarbi kuu aega kohvi. Kindlasti ei ole tarvis minna asjadega üle piiri, kuid kasvõi selleks, et saada teada, mis juhtub, võiks ju katsetada. Miks mitte, eks ole? Võin isiklikust kogemusest öelda, et alkoholi ja suhkru embargo ühe kuu protokoll täheldab järgmisi parenguid: silma all olnud mustad kotid on kadunud, kaal langeb ja kuuetunnise unega saab kenasti värskeks. Samas on elu ka olnud ehk pisut igavam ja maitsepõduram. Mitte ainult kliiniline vajadus ei peaks olema see, mis ärgitab eksperimenteerima.

Variant on loomulikult ka näiteks katsetada nädal aega taimetoitu või võtta pooleks kuuks plaani iga päev mekkida mõne eri riigi gastronoomiat. Või nautida erineva piirkonna veine. Või testida läbi kõik Eestis müüdavad õlid. Või minna mõnele toidukoolitusele, sommeljeekooli või kokteiliseminarile.

Või ...