RETSEPTID | Kuus põnevat võimalust igavate ahjukartulite tuunimiseks — proovi apelsini või sidruniga, maitsesta rosmariini, salvei või küüslauguga
(3)
Kõigepealt tuletame meelde, kuidas ahjukartulid krõbedaks saab! Loe: Oivaliselt kuldsete ja krõbedate ahjukartulite saladus
Ja nüüd küpsetama!
Ahjukartul salvei ja apelsiniga
Autor: Paula Särekanno
Nipp! Apelsinikoore saad kemikaalidest edukalt puhtaks, kui pesed seda jooksva vee all söögisoodaga.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Mannakoorikus kartulid
Autor: Mari-Liis Ilover
Õigupoolest pole nende kuldkrõbedate kartulite küpsetamiseks retsepti vajagi. Piisab teadmisest, et kartulid tuleb eelnevalt poolpehmeks keeta ja segada mannaga nii, et see kataks kartuleid õhkõrna koorikuna. Seejärel pane kartulid ahjuvormi kuuma rasvainesse ja küpseta krõbedaks.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Imeline kartulilaastuvorm
Autor: Mari-Liis Ilover
Servadest krõbedaks küpsenud, seest pehme ja mahlane laastutatud kartulitest vorm pakub nii silmailu kui ka maitse-elamust.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Kartulipätsid küüslaugu, parmesani ja salveiga
Autor: Mari-Liis Ilover

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Kartuliviilud küüslaugu-rosmariinivõis
Autor: Tuuli Mathisen
Pühade puhul võib veidi peenema roa valmistada ning õhukesteks viiludeks töödeldud kartulit küüslaugu-rosmariinivõis küpsetada. Nõuab küll veidi nokitsemist, aga viib ikka keele alla küll.

Vaata retsepti Retseptiveebist!
Krõbedad ahjukartulid sidruni ja salveiga
Autor: Tuuli Mathisen
Salvei maitseürdina ei ole meil liialt tuntud, kuid kartulitega kombineerides annab see tulemuseks imetabaselt maitsva roa.

Vaata retsepti Retseptiveebist!