Huvitav häkk: pereema õpetab, kuidas 15 minutiga planeerida ette järgmise kolme kuu menüü
(24)Amy sõnul ei planeeri 60% tema toidublogi jälgijatest oma toidukordi ette, sest nad lihtsalt ei tea, kust algust teha, vahendab Daily Mail. "Planeerimine ja poenimekirjade kirjutamine tunduvad paljude jaoks tüütud ja liialt aeganõudvad ettevõtmised, kuid Amy teab, et tegelikult hoiavad need kokku aega ja raha. See innustas teda välja mõtlema plaani, mis on tõesti lihtne ja lollikindel. Kui sa tead, mis sul kapis on ning kuidas toiduained kasutada, läheb vähem toitu raisku ning jääb ära tüütu peamurdmine, et mida siis täna jälle valmistada. Samuti pole enam põhjust sooritada nii palju emotsioonioste, mis on aga peamised raharöövlid.
Kõigepealt on sul vaja välja mõelda 20-25 rooga, mida järgneval paaril kuul süüa teha võiks. Tõenäoliselt kulub sul selle ülesande peale umbes 15-20 minutit, kuigi roogade nimekiri võib esialgu tunduda hirmus pikk. "Kui otsast pihta hakkad, näed isegi, kui kiiresti see tegelikult käib," kinnitab autor ja soovitab sisse kirjutada ka kõige lihtsamad eined nagu võileib või omlett. Mõtle nende einete peale, mida oled varem hea meelega teinud ja söönud, aga mis nüüd on unarusse jäänud. Kogu retsepte pereliikmetelt ja katseta uusi, mis kokaraamatutest ja internetiportaalidest silma jääb. Inspiratsiooni saad ohtralt näiteks Oma Maitse retseptiveebist.
Kui see nimekiri on valmis, jaga road viite erinevasse kategooriasse.
1. Kiired eined (valmis 15-30 minutiga)
2. Säästukad (road, kus saad kasutada eilseid jääke, valmistoit, vähe koostisosasid)
3. Nädalavahetuse hõrgutised (road, mille valmistamiseks kulub pisut rohkem aega ja vaeva)
4. Pere lemmikud (lasanjed, supid, pirukad jms)
5. Uued retseptid, mis on kokaraamatutest või retseptiportaalidest silma jäänud
Seejärel on need eined vaja nädala peale ära jagada. Lapsel õhtul trenn? Järelikult tuleb menüüsse mingi kiire eine. Külalised plaanis? Proovi midagi uut. Kolmapäevaõhtul on pisut rohkem aega? Ilmselt on kõik rõõmsad, kui võtad ahjust lemmiku lasanje välja.
Ja kui see jagamistehe tehtud saab, on selle järgi üsna lihtne poenimekiri kokku panna. Säästlikumad perenaised juba teavad, et ahjukanast saab teha vähemalt kolm erinevat rooga, seega on mõistlik menüü kokkuhoiu nimel koostada selliselt, et ülejääke saab järgmistel päevadel järgmistes roogades kenasti ära kasutada. Vaata näiteks: lõhesalat aiarohelisega või maitsev ahjuvorm kartuli ja soolalõhega.