22.09.2021, 11:29
Toitumisterapeut Külli Holsting selgitab, miks on seente raviomadused ja toitaineline väärtus nii kõrge
(16)Seente tervislikkust on tegelikult veel väga vähe uuritud!
Ida-Euroopa seenesöömiskultuur on igivana, kuid elujõuline tänase päevani — ja seda hoolimata seene tagasihoidlikust toiteväärtusest.
Arvatakse, et 90% seente kasulikest omadustest on alles avastamata ja vajab veel teadlaste tööpanust. Enamasti räägitakse seentes leiduvate valkude ja nende koostisosade aminohapete heast tasakaalust, mis on võrreldav liha ja kalaga, kuigi palju väiksemas koguses. Ega muidu öelda seene koha “ühe jalaga liha”. Vaata, mida head seentes leidub ja kas üldse on mõtet igal sügisel neid metsa otsima minna.
Oled juba tellija?