Angelica Udekülli soovitused, kuidas oma koduses köögis võimalikult vähe toitu raisku lasta
LaSpa peakokk Angelica Udeküll jagas eilsel A.le Coqi rohepöörde pressikonverentsil nippe toidujäätmete vähendamiseks. Kindlasti on sinulgi siit üht-teist kõrva taha panna!
![](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/8b9467f0-b7d8-11eb-b2a3-a99842433e6e.jpg?noup&w=1200&h=711&ch=0.8443&cw=1&cx=0&cy=0&r=16:9)
• Enne poodi minekut söö kõht täis ja koosta ostunimekiri, et vältida emotsionaalset üleostmist.
• Tänane pearoog on homne supp: sageli jääb söögikordadest üle käputäis riisi või mõni tükike liha. Parim viis sedalaadi jääkidele uue elu andmiseks on keeta neist põnev supp.
• Kõva leiba saab riivida ja kasutada seejärel magustoitude valmistamiseks või paneerimiseks.
•Maitseroheline saab elupikenduse kuivatatult või sügavkülmutatult.
• Keeda mahlased köögiviljad nagu tomat, paprika, suvikõrvits hoidisteks, pista purki ja tarbi praelisandina või dipikastmena.
• Köögiviljad nagu peet, kapsas, porgand, pastinaak või mustjuur saavad uue elu ja lisaväärtuse hapendatult või kuivatatult.
• Purusta järelejäänud marjad ja puuviljad, pane sügavkülma ja kasuta hiljem smuutide valmistamiseks.