KUULA SAADET Toidujutud | Uus eestlaste ettevõte, mis on kasulik nii sulle, toitlustusettevõttele kui ka planeedile!
(2)Uues Toidujuttude podcastis räägitakse andekatest eestlastest, kes on loonud värske ettevõtmise, mis on samaaegselt kasulik nii üksikisikule, toitlustusettevõtetele kui ka planeedile. Stuudiosse on kutsutud Fudleri asutajad Rudolf Saluoks, Kerttu Jaansalu ja Mirko Nõmmsalu.
Mujal maailmas suhteliselt popp teenus, kus järgi jäänud restoranitoitudele, mida ei ole jõutud maha müüa, antakse uus võimalus, on nüüd olemas ka Eestis. Fudler tegelebki sellega, et kui restoranis jääb toitu alles, näiteks lõunapakkumised, siis seda toitu ei visata ära, vaid antakse inimestele võimalus see odavama hinnaga osta.
Hetkel tegutsetakse nii Tartus kui Tallinnas. „Tartus on meil neliteist toidukohta ning kahenädalase Tallinnas tegutsemise ajaga oleme jõudnud hakata koostööd tegema kaheteistkümne restorani ja kohvikuga,“ ütleb Mirko.
„Meie kogemus näitab, et eestlased eelistavad järjest enam tervisliku toitu. Erinevad poked ja salatid on minev kaup,“ kommenteerib Kerttu ning räägib lisaks, kuidas ka sushi on minev kaup. „Panime ühe soodsa sushi pakkumise üles ning veerand tunniga oli 90% sellest ostetud.“
Kuidas fudlerdada ning millised on keskkonnasäästlikkuse aspektida, kuula juba podcastist:
Fudlerist kirjutasime Oma Maitses möödunud nädalal ka pikemalt: Lõpp toiduraiskamisele! Kaks uut ettevõtet annavad restoranides üle jäänud toidule uue võimaluse