KIIRE ÕHTUSÖÖK | Kui tavalisi kotlette enam ei taha, proovi siis midagi särtsakamat! Kebabid külma mädarõikakastmega
Kebabid on Lähis-Ida ja Kesk-Aasia piirkonnas väga levinud liharoog. Parim jääb kindlasti otse elaval tulel või sütel grillituna, aga selle puudusel ajab asja ära ka grillpann või ahju grillelement.
Vaja läheb:
2 hakitud sibulat
800 g veise- ja lambahakkliha (võid kasutada ka sea ja veise seguhakkliha)
peotäis hakitud värsket münti
peotäis hakitud värsket peterselli
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
soovi korral 1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud koriandrit
1–2 tl jahvatatud paprika pulbrit (võid kasutada ka suitsutatud paprika pulbrit)
soola ja pipart
veidi oliiviõli
KÜLM MÄDARÕIKAKASTE:
1 tl mädarõigast
100 g hapukoort
1 hakitud küüslauguküüs
0,5–1 tl sinepit
1 tl mett
soola
1. Kuumuta sibul keskmisel kuumusel pannil õlis mõne minutiga klaasjaks. Tõsta kaussi ja lisa hakkliha, münt, petersell, vürtsköömned, kaneel, koriander ja jahvatatud paprika. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa ka sorts oliiviõli. Sega kõik käte vahel läbi ja vormi 10 cm pikkused ja 3 cm läbimõõduga vorstikesed.
2. Torka igasse vorstikesse puuvarras. Grilli eelkuumutatud grillil või grillpannil igast küljest, kuni kebabid on läbi küpsenud.
3. Kastme jaoks sega kõik koostisained. Kontrolli maitseid. Serveerides puista kebabitele värskeid ürte ja serveeri koos külma mädarõikakastme ja adžikaga.