Vähene kaaliumitarbimine võib esile kutsuda naatriumi peetust ning vererõhu tõusu. Kaaliumirikas toitumine seevastu aga mõjub hästi südame-veresoonkonnahaiguste ennetamisel. Veel sisaldab mango magneesiumi, mis on samuti südame tervise jaoks väga vajalik mineraal, mida inimese organism kasutab südamelihaste tööks ja vereringe reguleerimiseks. Magneesium on vajalik ka normaalseks närvitalitluseks ja süsivesikute, rasvade ning aminohapete normaalseks ainevahetuseks.

Mangodes on südame tervisele olulised B-grupi vitamiinid


Teadlased väidavad, et B-grupi vitamiinide vaegus inimese organismis suurendab homotsüsteiini ehk „arterite toksiini“ taset veres. Homotsüsteiini tõus on nii kõrgvererõhutõve kui ka ateroskleroosi tekke üks põhjusi ning seega paljude südame-veresoonkonna haiguste riskifaktor. Südame tervisele vajalike B-grupi vitamiinide puudus võib põhjustada ka rasva ainevahetuse häireid, rasvumise kiirenemist ning kolesteroolitaseme tõusu.

Mangod sisaldavad heas koguses C-vitamiini

100 grammi mangot sisaldab umbes 46% meie päevasest C-vitamiini vajadusest. C-vitamiin toimib antioksüdandina ja on oluline kollageeni sünteesiks. Kollageen omakorda aitab säilitada arterite tugevat struktuuri ning hoiab naha pringi ja noorena.

Evolutsiooni käigus on inimene kaotanud võime sünteesida C-vitamiini endogeenselt ehk organismisiseselt, seega peame selle vitamiini kätte saama toidust ja C-vitamiini rikast taimset kraami sööma iga päev! C-vitamiini igapäevane tarbimine langetab märkimisväärselt südameinfarkti ja insuldi riski, kolesteroolitaset ning vererõhku.