Kas arvad, et õlu on päeva lõpus suurepärane stressileevendaja? Tegelikult võib pidev stressi maandamine alkoholi abil alkoholi nõiaringi hoopis suurendada. Alkohol on depressant, rikkudes ajukeemia tasakaalu ja mõjutades seeläbi seda, mida me mõtleme, tunneme või teeme. Kui esimene klaas mõjub lõdvestavalt ja mured tunduvad väiksemad, siis pikaajaliselt tarbides ärevus ja stress hoopis kasvavad. Pingete maandamiseks on ka teisi tervislikumaid variante nagu näiteks liikumine, hea seltskond ja soe saun!

Liigne alkoholi tarvitamine võib häirida ka meie immuunsüsteemi ning koos alkoholist tingitud halva unega võib tulemuseks olla pidev nõrkus. Koguseid vähendades märkad väga kiirelt, kuidas energiat hakkab juurde tulema.

Kartulikrõpsud

Krõpsud sisaldavad ohtlikus koguses kuumuse mõjul tekkivaid mürgiseid ja vähkitekitavaid aineid, lisaks leidub neis oksüdeerunud rasvu, mis põhjustavad kehas vabade radikaalide laastamistööd ning aeglustavad ühtlasi sooltetegevust, tekitades happelist seedimatust, puhitisi ja gaase.

Krõpsud sisaldvad ka liigses koguses turseid tekitavat ja mineraale röövivat valget soola, maitsetugevdaja naatriumglutamaati ( E621), mis kuulub eksitotoksiinide kategooriasse ja tekitab ajurakke kahjustava ülestimuleerimise. Naatriumglutamaat manipuleerib lisaks aju küllastuskeskusega, põhjustab kontrollimatut isu ja sellega kaasnevat võimalikku rasvumist.

Liigne rasv ja krõpsudes sisaldavad halvad ained tekitavad ka masendust. Lisaks muudab aeglasest sooletegevusest tekkinud puhitused ja gaasid inimesed lihtsalt õnnetuks.

Kunstlikud magustajad

Kunstlikud magustajad ei ole tervislikud suhkruasendajad diabeedi korral ja ei aita kaasa kaalu langetamisele. Tegelikult näitavad uuringud, et kaal tõuseb kunstlike magustajate tarvitamise korral isegi rohkem ja ka diabeedi korral on kunstlikud magustajad suhkrust hullemad.

Dieetkoola tarvitajad koguvad kaalu järjest enam, kuna juba ainuüksi magus maitse tekitab nälga, isu ka teiste maiustuste järele ja ajavad segi organismi normaalse kaloriarvestusmehhanismi. Kõige ohtlikum magustaja on aspartaam. Kunstlikud magustajad tekitavad ka masendust.

Jäätis

Jäätise puhul tekitab masendust selles sisalduv magusaine, milleks on sageli erinevad kunstlikud magustajad. Kunstlikest magustajatest oli juttu ka eelmises punktis. Suhkur ja magusained tekitavad kiirelt energiatõusu ja kõrgendavad meeleolu, kuid see pöördub sama kiiresti meie vastu tagasi: kõrge veresuhkur hakkab muutma meid kurvaks, võib tekitada nutupuhanguid ja tujukõikumisi. Masendust tekitab jäätis ka neis inimestes kellel on laktoosi intolerants.

Saiakesed

Sama lugu, mis jäätisega - liigne suhkur ja selle mõjud meie meeleoludele.