Kas eelistada pigem populaarset Kreeka jogurtit või vana head kodujuustu?
Kodujuust on suurepärane valik ketodieedi pidajatele
Numbreid kõrvutades on kodujuust isegi tervislikum kui nii mõnigi jogurtitoode. Võrreldes tavalist ja Kreeka jogurtit ning kodujuustu, siis on viimane neist tavaliselt väiksema suhkru-, kalori- ja rasvasisaldusega. Kreeka jogurtis on vaid veidi rohkem valku, kuid tavaline jogurt jääb pea iga näitaja poolest neile alla.
Ketodieedi pidajate jaoks on kodujuust väga hea valik ja isegi parem kui Kreeka jogurt, sest sisaldab optimaalselt valku, rohkelt rasvu ning vähe süsivesikuid. Ketogeeniline dieet põhineb ideel, et keha sunnitakse energiaallikana põletama ketoosi käigus rasvadest kujunenud ketoonkehasid, mitte süsivesikuid.
Reklaami ja tekstuuri probleem
Kodujuustu mittesööjad toovad tavaliselt välja kaks peamist eelarvamust — veider konsistents ning idee kodujuustust kui ebapopulaarsest retrotoidust. Kodujuustu konsistentsi puhul häirib tarbijaid tihti asjaolu, et see meenutavat tselluliiti. Teine põhjus on toote halb reklaam, sest tänapäeval peetakse seda vanaemade nooruspõlve toiduks, mistõttu ei ole see enam populaarne.
Selle valmistamine sarnaneb tavalise juustu tegemisega
Suurt vastumeelsust võib põhjustada ka asjaolu, et kodujuustu valmistamise kohta teatakse väga vähe. Tegelikult valmistatakse sedagi tavalisest piimast ja üsna sarnaselt nagu tavalist juustu. Kooritud piimale lisatakse piimhappebaktereid, misjärel muutub saadud mass tahkemaks ja teraliseks. Seejärel saadud juust nõrutatakse ja mõnikord lisatakse juurde koort või hapukoort. Tänapäeval võib poeriiulitelt leida väga erineva rasvasisalduse ja lisanditega kodujuustutooteid, nii soolaseid kui ka magusaid.
Mitmekülgne lisand või põhitoit
Kodujuustu võib süüa põhitoiduna või millegi juurde maitseks lisatuna. Näiteks USA presidendile Richard Nixonile meeldis kodujuustu koos ketšupiga süüa. Tänu suurele rasva- ja valgusisaldusele täidab juba väike kogus kodujuustu väga hästi kõhtu. Kodujuust sobib suurepäraselt kokku magusate puuviljadega just nende magususe tasakaalustamiseks, koos värskete ürtidega saab sellest suurepärase dipikastme ning julgelt võib seda kasutada ka ahjuvormides tavalise juustu asemel toidule kreemise konsistentisi andmiseks.
Allikas: www.huffingtonpost.com
LOE LISAKS: