“Suur huvi Taimse Teisipäeva vastu annab selgelt märku, et ka eestlaste hulgas on kasvav trend suurendada taimse toidu osakaalu menüüs. Taimsel Teisipäeval on hea meel teha koostööd Eesti restoranidega, kes teevad inimestel lihtsamaks tervisliku taimse toidu eelistamise,” kommenteeris Taimse Teisipäeva kampaaniajuht Cätlyn Toomere.

Taimne Teisipäev aitab söögikohtadel oma menüüs teisipäeviti tutvustada maitsvaid ja täisväärtuslike taimseid toite. Seeläbi suureneb ka kvaliteetse taimse toidu kättesaadavus üle Eesti. Taimse Teisipäeva kampaania alustas restoranidega suhtlust selle aasta mais, tänaseks on liitunud juba kümneid restorane, nende hulgas Vapiano, Tokumaru, Sushi Plaza, Mamo ja paljud teised. Lisaks tutvustab kampaania toiduretsepte ja maitsvaid nippe, kuidas suurendada taimse toidu osakaalu kodus kokates.

Taimne Teisipäev on suunatud inimestele, kes soovivad vähendada liha tarbimist. Tervise Arengu Instituudi 2017. aasta kevadel avaldatud uuringust selgus, et eestlaste toidusedelis on ligi 50% liiga palju lihatooteid ning liiga vähe taimset toitu, mistõttu Taimne Teisipäev on suunatud sellele, et edendada rahvatervist.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena