Datlid aitavad ravida aneemiat

Datlitel on kõrge mineraalide sisaldus, mis on kasulik tervisele, kuid ennekõike kasulik inimestele, kes kannatavad aneemia all. Kõrge raua sisaldus datlites tasakaalustab kehvvereliste patsientide rauapuudust, suurendades seejuures energiat ja tugevust ning vähendades samal ajal väsimust.

Datlid aitavad võidelda kõhulahtisuse vastu

Datlid sisaldavad kaaliumit, mis rahustab soolestikku ning tasakaalustab seedimise mikrofloorat, mistõttu on datlid suureks abiks inimestele, kes vaevlevad pideva kõhulahtisuse käes.

Datlid ravivad kõrgvererõhutõbe

Datlid tulevad suurepäraselt appi inimestele, kes kannatavad kõrgvererõhutõve käes. Nimelt datlides ei ole naatriumi, kuid see-eest sisaldavad nad ohtralt kaaliumi. Lisaks on datlites ka imelist magneesiumi, mis lõõgastab veresooni, parandab verevoolu ning mõjub vererõhualandajana.

Datlid annavad energiat

Datlid koosnevad proteiinidest, glükoosist, fruktoosist, sahharoosist ja paljudest olulistest vitamiinidest. Sellepärast on datlid suurepärane vahepala tööpäeval või pärast trenni, sest datlid aitavad kiiresti taastada energiavarud.

Datlid hoiavad eemal insuldi, südameatakid- ja haigused

Erinevad uuringud on tõestanud, et datlid on rikkad kaaliumiallikad, vähendades insuldi ning teiste südamega seotud haiguste riski. Lisaks sellele aitavad nad reguleerida kolestoroolitaset kehas, mis on just südameatakkide, südamehaiguste ja insuldi tekkimisel oluline tegur. Et oma südame ja tervise eest hoolt kanda soovitatakse datleid öösel leotada vee sees ning hommikul purustada ja seejärel süüa. Arstid on täheldanud, et just sellel toimingul järgmisel on olnud positiivne mõju nõrkadele südametele.

Datlid peletavad pohmelli minema

Kui eelmisel õhtul sai palju joodud või tulemas on suurem peoüritus, soovitatakse enne peole minekut süüa datleid ja ka järgmisel hommikul. Datlites on palju mineraale, mis annavad kiiresti organismile leevendust.

Datlitega on võimalik ka kaalu kaotada

Datlid on rikkad toitainete poolest, mis suurendavad ainevahetust. Ent, kui soovite kehakaalu kaotada, tuleks datleid süüa tühja kõhu peale. Datlid aitavad balansseerida kehakaalu, sest neis puudub kolestorool. Ent datli söömisel tasub kaalukaotajal ettevaatlik olla - neis on ühtlasi väga palju suhkurt.

Datlid mõjuvad närvisüsteemile hästi

Datlites leidub ohtralt B-6 vitamiini, kaaliumi, magneesiumi, mis kõik aitavad kaasa normaalsele närvisüsteemi talitlusele. Lisaks mõjub kaalium suurepäraselt ajule, parandades ajutegevuse kiirust ja tähelepanelikkust.

Datlid ravivad allergiaid

Üks kõige huvitavamaid asju, mida datlites leidub on orgaaniline väävel. Antud element ei ole väga levinud toidus, kuid sellel on kasulik mõju tervisele, sealhulgas allergiliste reaktsioonide ja hooajaliste allergiate vähendamisele. 2002. aastal läbi viidud uuringu kohaselt selgus, et orgaanilised väävliühendid avaldavad positiivset mõju SAR-i (hooajaline allergiline riniit) kannatajatele.

Datlid tugevdavad luid

Märkismisväärses koguses mineraale, mida datlid sisaldavad, aitavad tugevdada luid ning võitlevad valulike ja nõrkade haiguste vastu nagu osteporoos. Datlid sisaldavad seleeni, mangaani, vaske ja magneesiumi, mis on terve luu lahutamatu osa. Mida vanemaks jääme, seda nõrgemaks meie luud ajas muutuvad, seega paar korda nädalas datleid tarbides, hoolitsed oma tervise eest ning ennetad paljusid surmavaid haiguseid.

Artikkel pärineb Oma Maitse arhiivist