Konkursi korraldamise eesmärk on propageerida hommikupudru söömist ja tervislike toitumisvalikute tegemist teraviljatoodete tarbimise näol. Puder on läbi aegade olnud maitsev ja tervislik valik juba meie esivanemate toidulaual. Eestlased tarbivad teraviljatooteid küll palju, kuid siiski toitumisspetsialistide arvates mitte piisavalt. Meie organismile on teravili äärmiselt oluline ning kindlasti vajaks menüüs teraviljatoitude osakaal suurendamist.

Teisipäeval 10. oktoobril kell 16.00 valmistavad Tallinna restoranis Rae Meierei Parima Pudrumeistri konkursi finalistid oma lemmikretseptide järgi putru, et väärikas žürii saaks kohapeal langetada otsuse, kes on Eesti parim pudrumeister.

Konkursi züriiliikmed on Kristiina Štõkova (Parim Pudrumeister 2016), Helen Kõivsaar (Parim Pudrumeister 2015), Mihkel Kalbus (Eesti Maitsete Saatkonna saadik), Kristel Aaslaid (laulja ja näitleja), Hardi Nurmine (Eesti Peakokkade Ühenduse asepresident), Pille Petersoo (kokaraamatute autor ja Nami-nami blogija), Andrus Laaniste (Academic FoodLab kokk) ja Paljas Porgand (blogija).

Oktoober on rahvusvaheline pudrukuu! Sööge putru!