Teie meel võib ju teile öelda, et tuleks kontrollida e-kirju, viia koer välja pissile, saata lapsed kooli, et te ei või tööle hiljaks jääda ja pole piisavalt aega selleks, et luua uusi hommikusi rituaale.

Me ei räägigi kõigi teie hommikuste rituaalide ümbermuutmisest, vaid ainult ühe, millega võite oma tervist oluliselt parandada. Ja olgu selleks igahommikuseks rituaaliks…

Alustada oma hommikut kruusi sooja vee ja poole värske sidruni mahlaga. See on nii lihtne ja selle kasutegurit oleks patt ignoreerida. Lihtsalt soe vesi sidruniga.

1. Tugevdab immuunsüsteemi

Sidrunid on kõrged C-vitamiini ning kaaliumi sisalduse poolest. C-vitamiin aitab võidelda külmetushaigustega, kaalium stimuleerib aju ja närvide funktsioone ning aitab kontrollida vererõhku.

2. Tasakaalustab PH-taset

Usute või mitte, aga sidrun on uskumatult aluseline. Jah, need on iseseisvalt happelised, aga meie kehas on nad aluselised (sidrunhape ei tekita happelisust organismis, kui on juba metaboliseeritud). Nagu enamik tervisesõltlasi, teame, et aluseline keha on hea tervise võti!

3. Aitab alandada kaalu

Sidrunis on palju pektiini kiudaineid, mis aitavad võidelda “isudega”. Samuti on teada see, et need inimesed, kes hoidavad keha aluselisena, langetavad kaalu kiiremini. Enda kogemused ütlevad ka seda, et kui alustada päeva õigesti, siis päeva jooksul on lihtsam teha kehale paremaid valikuid.

4. Soodustab seedimist

Soe vesi aitab stimuleerida nii seedetrakti kui peristaltikat – lihaskokkutõmmete lained hoiavad soolestiku seinad liikumises. Nii sidrunid kui ka laimid on esirinnas mineraalainete ja vitamiinide poolest ning aitavad vabastada seedetrakti kogunenud toksiine.

5. On õrn ja looduslik diureetikum

Sidrunimahl aitab välja uhuda organismi kogunenud soovimatud ained, sest sidrun suurendab keha urineerimisvajadust.

6. Puhastab nahka

C-vitamiin vähendab kortse ning vanusega tekkinud pigmendilaike. Sidrunivesi puhastab verest toksiine, mis aitab hoida naha puhta ja selgena.

7. Niisutab lümfisüsteemi

See hommikune “headuse karikas” aitab alustada päeva hüdreerituna, mis loomulikult aitab ära hoida dehüdratsiooni ja neerupealsete kurnatuse. Kui kehal on vedelikupuudus või siis raskekujuline vedelikupuudus (neerupealsete kurnatus), ei suuda keha täita õigeid funktsioone, mis tekitab toksiinide kogunemise, stressi, kõhukinnisuse jne. Teie neerupealsed on juhtumisi kaks tillukest nääret, mis “istuvad” teie neerudel ning koos kilpnäärmega toodavad kehale energiat. Nad eritavad ka olulisi hormoone, sealhulgas ka aldosterooni. Aldosteroon reguleerib kehas vedelikutaset ja mineraalide kontsentratsiooni, mis aitavad hoida keha niisutatuna. Neerupealsed reguleerivad ka stressi. Kokkuvõtteks võime öelda seda, et te ei taha jamama hakata keha sügava vedelikupuudusega.

Kui teete kuu aega proovi juua igal hommikul tass sooja vett sidruniga, siis tulemus võib radikaalselt muuta teie igapäevast kogemust ja olukorda. Ei maksa olla üllatunud, kui hakkate nägema päeva uues valguses.

Nagu juba öeldud: reegel on väga lihtne, tass sooja (mitte kuuma) vett igal hommikul poole värske sidruni mahlaga.

Allikas: Hingepeegel