Ingveril on põletikuvastane toime

Teaduslikud uuringud on tõestanud, et ingveril on märkimisväärne põletikuvastane toime. Nimelt sisaldab ingver sellist ainet nagu ingverool, mis pärsib põletikuliste tsütokiinide teket. Teadlased on leidnud, et regulaarne ingveri tarbimine aitab parandada liikuvust ja vähendab valu lausa 75-100% patsientide hulgas, kes põevad osteaortoosi ja reumatoidartriiti.

Ingver aitab leevendada menstruatsioonivalusid ja PMSi

Tänu sellele, et ingver on tugeva põletikuvastase toimega on see väga tõhus menstruatsioonivalude leevendaja. Samuti on sellest kasu, kui on probleeme väga vererohke menstruatsiooniga või kipuvad ’’päevad’’ hiljaks jääma. Prostaglandiinid on olulised hormoonid, mis reguleerivad menstruaaltsüklit ja hormonaaltasakaalu. Kui need on tasakaalust väljas, siis võivadki esineda valusad krambid ’’päevade’’ ajal. Teadlased on leidnud, et ingveri toime on sama tugev, kui ibuprofeenil. Seega on väga soovitav juua ingveri-sidruni teed meega, kui oled kimpus PMSi ja menstruatsioonivaludega.

Ingver kaitseb toksiinide vastu

On leitud, et ingveri tarvitamine annab kaitse toksiliste ainete poolt tehtud kahju ja isegi radiatsiooni vastu. Tänapäeval on paraku tavaline, et toit, mida me ostame toidupoest, on kasvatatud pestitsiidide abiga ja toidule lisatakse maitsetugevdajaid nagu näiteks naatriumglutamaat (E621). Teadlased avastasid, et ingver võib meid kaitsta toksiinide poolt tekitatud maksakahjustuste eest ja isegi E621 kahjustava mõju eest, mis võib mõjutada närvirakke. Ingverist on kasu ka radiatsiooni poolt põhjustatud oksendamise ennetamiseks.

Mõõdukas tuleb olla ingveri tarbimisega:

  • raseduse ajal
  • rinnaga toites
  • väikelastele süüa tehes
  • sapikivide korral
  • kõrge palaviku korral
  • kui tarvitatakse vere hüübimist soodustavaid preparaate
  • südame ja diabeedi ravimite tarvitamisel