Vesi on hammaste tervise jaoks kõige parem jook – nimelt soovitatakse pärast iga toidukorda loputada hambaid lihtsalt veega. Söögikordade vahele võiks jääda vähemalt 3 tundi, oluline on vältida näksimist. Ka tervislikke mahlasid on soovitatav tarbida söögikorra ajal, et poleks pidevat happerünnakut hammastele.

"Ja otse loomulikult tuleb hambaid pesta hommikul ja õhtul. Õnneks kogub vesi aina enam populaarsust, näiteks on Rimides ostetud tänavu 20% rohkem vett kui eelmisel aastal. Samal ajal on jäänud magusate gaseeritud jookide müük eelmise aastaga sarnasele tasemele,” lisab toitumisnõustaja.

Merisalu lisab, et on võtnud endale südameasjaks noori tervise teemadel harida.

"Meil on seljataga edukad projektid, kus oleme kutsunud üles noori vältima sigarette, alkoholi ja energiajooke, seetõttu soovime toetada ka Eesti Haigekassa „Laste hammaste tervise“ kampaaniat omapoolsete üleskutsetega,” lisan nõustaja.

Eesti Haigekassa kampaania „Laste hammaste tervis” käigus kutsutakse noori üles suuhügieenile rohkem tähelepanu pöörama. Kõigil noortel on võimalus sõpradele-koolikaaslastele eeskujuks olla, postitades sotsiaalmeediasse pildi endast hambaid pesemas.