Maisi söömine annab meile palju tervislikku - süsivesikuid, rasvu, valke, vitamiine ja mineraale. Märkimisväärne on see, et maisiterades leidub B-grupi vitamiine palju rohkem kui nisus. Mais ongi suureks konkurendiks nisule - nimelt ületab maisitoodangu kasvutempo nisu oma umbes 1% võrra.

Maisis leidub peale B- grupi vitamiinide veel teisigi vitamiine nagu C, E, D, K, U, ja F. Mineraalainete sisalduse poolest jäävad maisiterad alla vaid kaera- ja odrateradele. Mineraalidest on esindatud kaltsium, kaalium, magneesium, fosfor ja raud. Samuti on toitumisteadlased leidnud, et karotenoidide sisaldus maisis on suur. Karotenoidid on antioksüdandid, mis aitavad võidelda vabade radikaalidega. Viimased tekitavad meie kehas kahju ning võivad põhjustada vähki haigestumist.

3 HEAD PÕHJUST MIKS SÜÜA MAISI:

  • Mais sobib hästi kaalulangetaja toidulauale, sest on madala kalorite sisaldusega: 175 grammi sisaldab vaid 143 kalorit. 73% maisist on vesi.
  • Mais sisaldab uhkes koguses B9 vitamiini ehk foolhapet. Foolhape on vajalik, et reguleerida ja kontrollida organismis valkude ainevahetust ja uute rakkude teket. Foolhape on eriti oluline noorte naiste, rasestuda soovivate ja rasedate naiste toitumises. Ebapiisava foolhappe taseme tõttu võib beebi sündida väga raske pea- või seljaaju väärarenguga.
  • Mais on valgurikas. Sellepärast on ta heaks alternatiiviks, kui on soov vähem liha süüa ja on tunnustatud vili taimetoitlaste toidulaual. 175 grammi maisi sisaldab umbes 4.2 grammi valku.