Välja tasub Tallinnast sõita nii Saku kui Laagri poole kui ka Narva suunal. Täiesti täpseid juhiseid ei ole mõtet anda, kuna lihtsam on keerata lihtsalt metsarajale ning hakata uurima, mida metsal pakkuda on.

Maitsed.ee toimetus läks aga koheselt uurima, kas jutt vastab tõele. Tallinna linnaäärsetes metsades ringi hulkudes tuleb seenetarga kommentaar tõeseks tunnistada ning nentida, et seeni on metsas tõesti vähe. Need seened aga, mida leiame on enamasti kas kuivanud või ussitanud.

Samas tuleb tunnistada õigeks aga ka see mükoloogi väide, et pikema aja jooksul metsas pikemat tiiru tehes on võimalik siiski korvi paar kihti seeni korjata. Eile leidus metsa all pigem pilvikuid ja võitatikaid, olid ka mõned männiriisikad ja paar puravikku. Kahe tunnise metsas hulkumise järel saime kaks kihti seeni, hundi isu ning rahuliku meele. Puhastamise ja kupatamise järel aga sai pannile siiski tummise sousti jagu seeni. Võitatikad saavad aga lähiajal pirukasse küpsetatud.

Erinevus on seente osas suur ka Lõuna- ja Põhja-Eesti lõikes. Kui Põhja-Eestis on seeni vähe, siis lõunapool on olukord parem ning metsast on võimalik muudele kübaratele lisaks leida ka kukeseeni. Metsa kuivusest aga andis Tallinna lähedal tunda ka see, et väga paljud seened olid lausa jala peale ära kuivanud.

Kindlasti soovitab Maitsed.ee minna kõigil nädalavahetusel metsa. Võtke kaasa sõbrad ja pere, koerad ja kummikud, korvid ja noad ning veetke üks lõbus päev tihnikus - seenejaht on väga põnev ja hariv ka ilma palju seeni leidmata. Seda võime aga lubada, omakorjatud seentest saate ühe sousti või piruka õhtusöögiks kindlasti valmistada.