Toiduteadus: Alzheimer'i tõve vastu saab võidelda India toiduga
Täpsemalt võitleb Alzheimer'i vastu India toitudes laialdaselt kasutatav kurkum. Kurkum, mis on pulbrina India karripulbri koostises vähendab võimalust ebameeldiv ajuhaigus endale külge saada.
Täpsemalt sisaldab kurkum endas ühendit nimega kurkuminoid, mis omakorda sisaldab ainet nimega kurkumin, millel on antioksüdantsed omadused ning just see ühend omab suurimat tähtsust kurkumi võitluses Alzheimeriga, vahendab VeryWell.com.
Esialgsed uuringud on näidanud, et kurkumist leitud kurkumin aitab piirata põletikk ning võitleb oksüdatiivse stressi vastu - just need kaks faktorit soodustavad Alzheimeri teket.
Lisaks leiti uuringuga, et kurkumin hoiab ära Alzheimeriga seostatud närvirakkude purunemist. Samuti vähendab kurkumin ajurakkude vahele tekkivate plekkide teket, plekide tekitajateks on proteiinitükid ehk beeta-amüloidid.
Uuringus kasutatud hiirtel vähenesid Alzheimeri sümptomid kurkumini kasutamisel.