Raport sedastab, et rasvastest toitudest nagu või, juust ja koor, hoidumine on vale. Tegelikkuses võib nende toitainete söömine olla isegi kasuks kaalulangetamisel. Seda põhjendatakse faktiga, et kõik väga tervislikud ja toitvad toorained nagu kala, liha, munad, seemned, pähklid, piimatooted, oliivid ja avokaadod kõik sisaldavad küllastunud rasvu.

Veel on leitud, et küllastunud rasvad ei ole süüdi südamehaigustes, pigem aitab normaalse rasvasusega toitude söömine südant kaitsta. See, et raport kinnitab rasvade kasulikkuse meie kehale, ei tähenda, et me võiksime hakata sööma ohjeldamatult pontšikuid ja kartulikrõpse. Jutt käib ikka naturaalsetest rasvadest, päris toitudes. Vältima peaks kõiksuguseid rafineeritud aineid - süsivesikuid, rasvu ja nii edasi.

Rasvad on olulised nii meie rakkude ehitusele kui ajutegevusele: 60% inimese tahkest ajumassist moodustab rasv, mille hulgas on ka omega-3 rasvad. Probleem väherasvase või 0-rasva sisaldavate toodetega on see, et tootjad on võtnud küll välja rasva, kuid asendanud selle magusainete, maitsetugevdajate ja muu ebavajalikuga. Lõpptulemusel on toode küll rasvavaba, kuid kalorite mõttes karmim kui looduslik originaal.