Kui Eestis on kreeka jogurtite turg veel välja kujunemas, siis mujal maailmas on kreeka jogurti kontseptsioon kindlal juhtpositsioonil ja omandanud tänu kõrgele valgusisaldusele ning puhtale koostisele superfood’i kuvandi. Ka Eesti turg liigub selles suunas ja väetoiduks tituleeritud kreeka jogurtit võetakse üha rohkem omaks.

Pikad traditsioonid

Kreeka jogurt sisaldab ehtsat kreeka jogurti juuretist ja valmib traditsiooniliselt separeerimismeetodil, mille käigus eraldatakse jogurtimassist vadakuvedelik. Selle tulemusena sisaldab kreeka jogurt tavaliste jogurtitega võrreldes koguni kaks korda enam valku ja selle valmistamiseks kulub kaks kuni kolm korda enam piima kui tavalise jogurti jaoks. Tänu vadaku eraldamisele sisaldab kreeka jogurt võrreldes tavalise jogurtiga vähem süsivesikuid ja piimasuhkruid (sh. laktoosi), mis teeb kreeka jogurtist tõelise superfood´i.

Puhas koostis

Kreeka jogurtit iseloomustab ülipuhas koostis, kuna sinna ei ole lisatud ühtegi kunstlikku ega looduslikku paksendajat või muid lisaaineid. Tulenevalt piima suurest osakaalust ja vadaku eraldamisest jogurtimassist on kreeka jogurtil sametine konsistents, mis muudab selle nautimise tõeliselt meeleliseks elamuseks.

Toiduvalmistamisel hinnatud

Tänu mitmekesistele kasutusvõimalustele on kreeka jogurt hinnatud komponent ka toiduvalmistamisel, sobides suurepäraselt nii soolaste kui magusate roogade koostisesse. Näiteks on kreeka jogurtist võimalik valmistada tervislikku jäätist, kasutada seda hapukoore kergema alternatiivina kastmete valmistamiseks või nautida puhtal kujul värskete marjade ning muude lisanditega. Rääkimata erinevatest soolastest või magusatest küpsetistest, kus kreeka jogurt lisab roale helde annuse tervislikkust, mahlasust ja mahedat maitset.