Teine müüt, millel puudub tõepõhi sedastab, et munad on meie südamele halvad. See ei vasta tõele, kuna munades on palju vitamiine ja mineraalaineid ning lisaks vajab meie keha igapevaselt ka kindla annuse kolesterooli - just seda, mille tõttu mune halvaks peetakse.

Kolmas müüt, mis ongi vaid müüt on tõdemus, et me peaksime oma igapäevasest menüüst lõikama välja gluteeni. Tegu in jällegi dieedihuulude ja tervisesegaste piiramatu meediakäraga, millel lõpuni ei ole teaduslikku tõepõhja all. Gluteen on terviljavalk, mida leidub nisus, speltas, rukkis, odras ja vahel ka kaeras, kui see ei ole puhtalt kasvatatud ja korjatud. Inimpopulatsioonis on üks protsent inimesi, kellel puudub ensüüm gluteeni lagundamiseks - ülejäänud inimesed peaksid aga siiski tarbima teravilju, milles gluteeni leidub. Kõike muidugi mõistlikult.

Ka austrite mõju meie seksuaalsele tungile on müüt. Austrid sisaldavad küll palju tšinki ja amiinohappeid, millel on positiivne mõju meie kehale, kuid afrodisiaakumiks ei saa seda mereelukat siiski pidada. Müüt on peamiselt tekkinud kahel põhjusel - austrid meenutavad visuaalselt naiste suguorganeid ning on teada, et maailma kuulsaim naistemees Casanova olevat söönud igal hommikul 50 austrit.

Vaata kõiki 10 toidumüüti, millel ei ole mingisugust tõepõhja all: