7 sushireeglit, mida me kõik pidevalt rikume
Sushi on ehk kõige tuntum Päikesemaa eksportartikkel maailmas, edestades nii sumomaadlust kui kirsiõites puudemerd kevadel. Meile on sushi pigem toit, Jaapanis on tegemist aga rituaaliga, millel on kindlad reeglid ja seaduspärad.
Sushi on Jaapani toit, mida valmistatakse soola, suhkru ja riisiäädikaga maitsestatud spetsiaalselt riisist, lehtedeks pressitud kuivatatud vetikatest ning sobivast lisandist. Sushi tähendab tõlkes muuseas riisivõileiba.
Sushiriisi tunnuseks on ovaalsed terad, mis keetmisel pinnatärklise tõttu kergelt kokku kleepuvad, mis muudab riisist pallikeste vormimise lihtsamaks. Sushi serveeritakse vasaabipasta, marineeritud ingveri ning sojakastmega. Lisandiks sobivad mereannid ning seened.
Jaapanlased söövad niivõrd palju riisi, et muule maailmale seda ei jagu. Sestap ei müüda meil mitte Jaapani, vaid hoopis USA sushiriisi. Selle tunnuseks on ovaalsed terad, mis keetmisel pinnatärklise tõttu kergelt kokku kleepuvad.
Vaata, milliseid reegleid me sushi puhul alati rikume: