SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini arst Lilian Lääts räägib osalejatele vee ainevahetusest inimorganismis ning sellest, mida joogivett tarbides jälgida.

„Teada olevalt koosneb inimese organism ligi 75% ulatuses veest. Meie poolt tarbitava vee mineraalide sisaldust ning pH taset tihti ei teata. Sama võib tõdeda, et inimestel puudub teadmine, milliseid mineraale organism vajab või milline peaks olema tarbitava pH. Vee kohta saab küsida vee-ettevõtjalt, teha vee analüüsi või lugeda mineraalvee etiketilt. Inimorganismi mineraalide vajaduse ja pH taseme kohta saab küsida oma perearstilt“ ütles doktor Lääts.

„Veepäeva tähistatakse ülemaailmselt 22. märtsil ja selle eesmärk on pöörata tähelepanu olulistele veeprobleemidele maailmas. Tähistame veepäeva koostöös oma ala ekspertide ja Tallinna Tervishoiu Kõrgkooliga juba teist aastat, et rõhutada joogivee ja inimese organismi vahelist otsest seost. Tõstes inimeste teadlikkust joogivee kvaliteedist ja selle mõjust organismile, aitame toetada inimeste terviseteadlikkust ning suurendada nende kontrolli oma tervise ja valikute üle,“ sõnas veepäeva korraldaja ja eestvedaja Priit Adler MTÜ Ökokratist.