Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal: pole juhuslik, et toidutööstus vajab revolutsiooni ja gastroenteroloogi juurde on aina raskem aega broneerida
Kas teadsid, et odavat tärklisekliistrit saab maitsestada ja aromatiseerida, nagu vaja. Tahad kala või liha või musta sõstart? Kõike saab, sest nii saab toidumassi juurde luua ja toote odavamaks. Kas sellist toitu me tahamegi? Mina küll ei taha. Ja see on üks juurpõhjuseid, miks on normaalseid söömisharjumusi aina keerulisem luua.

Kuigi inimorganism koosneb kõigil ühtviisi põhilistest keemilistest bioelementidest – hapnik, süsinik, vesinik, lämmastik, fosfor ja väävel –, siis lihtsustatult öeldes ei jääks me ellu, kui me ainult neid elemente toidu ja elustiiliga taga ajaksime. See, mis keemiliselt on toidu valmistamisel lagundatud, ei ole samaväärselt naturaalsega enam asendatav. Aga et meie maitse- ja lõhnameeli petta või nendele meeldida, siis on võimalik just sünteesitud maitse- ja aroomiainete abil toota toitu, mida vaja. Küsi ainult.