Rohkem kodumaist kala! Kogenud kalur ja kalapoodnik räägib lahti, kuidas soodsa hinna ja väga hea kvaliteediga kalaroad lauale tuua
(22)Miks ja millist kala süüa? Ja kui palju? Suur segadus on pannud osad inimesed kala söömisest üldse loobuma, teised julgevad süüa vaid suuri kalu ja valik piirdubki siis ka vaid lõhe ja forelliga. Inimene kui looduse osa mõjutab oma valikutega ka merede heaolu.

Mitmed head Läänemere kalad ei tunne end oma koduvetes enam hästi ja paljude ookeanikalade ostmise puhul võib tekkida sööjal eetilisi konflikte iseendas. Samal ajal on aina enam ka neid, kes segaduse olukorras võõrduvad kalasöömisest. Paljudes kohtades Eestis eksisteerivad veel nn kalaputkad, kuhu tuuakse värsket kala kastidega. Üks ideaale on kindlasti see, kui saaks hommikul rannast oma kaluri käest just püütud kala – vähemalt rannakülades ja -linnades. Viimastel aegadel on tekkinud ka nn gurmeekalapoode, kus põhjalikult süvenetakse igasse müüdavasse kalaliiki. Sellised pood on näiteks Tallinna serval Kakumäe Selveri juures olev Lihtne Rannakalur. Kalaarsenal, Peetri Lõheäri, Mati kalapood (M. V. Wool). Peetris Maalt ja Merelt. Pärnus Kalamajakas, Kuressaares Auriga kalapood, Haapsalus Kalakauss ... Tartlased tunduvad selle poolest praegu natuke õnnetumas seisus.